« Kalaskofta | Main | Vad mer? »

September 01, 2006

Comments

Bim H-D

Oki, jag är inte mattesnille, och har inbland lite svårt för nya saker... och dessutom är man förkyld, solklart större problem alltså, helt omgående... ;)
Ja, jag fattar att det ska bli en sådan tröja som bilden visar längst ner... och att det färgade där i mitten av alla rutorna på pappret är ev tänkta ränder eller vad du nu vill kalla det... säkerligen stickas den i rätstickninge, eller??? hm, skulle inte förvåna mig det minsta om denna dam slår till med hemsnickrad peststickning, förlåt hjärnan slank där lite... spetsstickning var ordet som skulle ner till tangenterna... Men, det där som är som, en vågit kant där... hrm, inte är det väl en vågig nederkant... försöker tänka nu, hm... inte lätt med febersvulstig hjärna och massa med host, host bristningar bland blodkärlen där uppe... hm, tur man inte ska prata dessutom, utan får skriva, ;). Men, räknar du ut detta mönster, stickar från hörn till hörn, typ korta långa var ala Elisabeth Z, eller stickar du den i något slags raglan som sedan blir delar nertill, nä... tvärt om, det blir raglan eller korta-långa varv på slutet eller... hm, denna var något att fundera på... hm, nästan så man måste får ett UTSKRIVET mönster sedan för att fatta och kunna få till det... hahaha...
Må så gott... en veligt förvirrad, och feberyr - Sjöbackabo... kramis..

Marika

Så märkligt. Det gick inte att förstå mina tydliga skisser? ;) Såhär då: tänk dig att du ska sticka en fyrkant inifrån och ut på strumpstickor. Du börjar med 4 m och så ökar du på samma ställen hela tiden så att det bildas räta vinklar. Ökar du lagom mycket och jämnt fördelat blir det en fyrkant till slut. Ökar du för ofta blir fyrkanten "wobblig" och går inte att platta till. Den tekniken går att utnyttja för att konstruera plagg på ett väldigt krångligt och intressant sätt. New har räknat ut/experimenterat (vet ej vilket) att om man lägger upp det antal m man behöver på bredden (på min skiss 62 m), skapar tre wobbliga kilar, lägger upp 62 m till och tre wobbliga kilar till och stickar runt runt och ökar groteskt ofta tills kilarna också är 62 m och de breda bitarna dubbelt så breda jämfört med från början - då blir formen så stor att man till slut kan vika den dubbel och så bildas en bebiskofta. Bebisar är tydligen väldigt fyrkantiga i formen så man behöver inte tänka på att ärmarna eller kroppen på koftan ska vara längre. Detta är nämligen steg 2. Konstruktionen av ett vuxenplagg. Återkommer 2010.

Maria

Jag som inte kan göra som det stod började yttrest (fast på en mindre variant med totalt 200 maskor)...vilket innebär att man måste sy om man gör så på riktigt....har inte kommit ända in än...kanske till på onsdag...spänningen stiger?

Evamitz

Kapitel 8 är min favorit. Men jag funderar på en vuxentröja det är bara lite väl mycket över huvudet med alla beräkningar. Undrar om jag någonsin kommer att slå till att räkna ut allt samt att lägga upp de 1000-tals maskorna som behövs. (Om man vill sticka i lite tunnare garn)

Ingrid_in_sweden

Hej!

jag håller på emd en baby tam som snart är klar. Himla smart konstruktion den. Och ännu smartare som sjal faktiskt. Den SITTER!

Bilder komemr snart på bloggen - kant å knappar saknas....

Marika

Den vill jag se! Mejla när bild finns!

ingrid_in_sweden

Ja nu finns det bild på en baby tam på www.grelber.blogs.se

Hälsar Ingrid

The comments to this entry are closed.

Sök

  • Google

    NÄTET
    STICKIGT

***Stickböcker


Blog powered by Typepad