« Autentisk bild | Main | Sukta - och så plopp »

May 26, 2005

Comments

Liisa

Hehe!
Jag kanske har hittat en man i fair isle, lite suddig och kanske ser han inte så svår ut heller... Finns på min blogg...

Anna

Min man påstår att han sett bilder där Wittgenstein bar stickad slipover under kavajen så ge inte upp.

/Anna

Karin P

Blir det inte ett stickigt plagg? Fast det kanske går bra om man får ha en skjorta under...

Karin P

Efter ett glas vin verkade idén med att hitta bilder på allvarliga visa män i stickat som en väldigt bra idé. Eftersom min kännedom om filosofi överstiger den om stickning (vilket inte nödvändigtvis betyder att jag kan särskilt mycket om filosofi) började i filosofänden. Det bästa jag hittat hittills är R.M. Hare http://www.utilitarian.net/hare/, fast tröjan verkar mera Aran än Fair Isle (vilka öar kommer Fair Isle från?). En annan fin bild på en filosof är denna på Bertrand Russell http://cfs.unipv.it/Gallpics/classici/russ4.htm. Tror ni inte han har en Fair Isle-tröja under kavajen?
Sedan hittade jag en väldigt fin gruppbild på filosofer knutna till Princeton Univ. ca 1980 i Filosofilexikonet, där majoriteten är iförda stickade tröjor, dock mer av standardlammullstyp än hemstickat. Är detta månne makens ideal?
Annars borde Heidegger kunna vara ett alternativ, han tillbringade mycket tid i små skogskojor o dyl.

Marika

Karin, du är härmed anställd i bildarkivet. Men drick inget mer vin - man får så aparta fritidsintressen. (Själv bloggar jag.) Hare var bra, men definitivt Aran. KM undrar nu om det inte var Bertrand Russell han tänkte på. Skit samma, som sagt var.
Fair Isle kommer från ön Fair Isle. Kolla gärna http://www.fairisle.org.uk/ där man ständigt får veta att vädret är jämrigt dimmigt.

Karin P

Nu har jag studerat sajten. Om du vill åka dit och studera stickningen på nära håll, så hör av dig till mig, jag hänger på! Jag kan laga nåt staket eller gräva ett dike under tiden http://www.fairisle.org.uk/Workcamps/work_camps.htm .

maria

Blev så inspirerad av allt fair isle-snacket att jag shoppade garn på STREET till ett sådant projekt...när skall man hinna;-)

Jorun

Det var väl inte prinsen av Wale han tänkte på? (se mitt på sidan: http://wendyknits.net/archives/000116.html)

Jorun

*Wales* skulle det vara, förstås.

Håkan (hakke)

Eftersom jag inte kan mycket om vare sig stickning eller filosofi så får det helt enkelt bli en länk till en bild på en man med en tröja och en bok:
http://www.rochesterclothing.com/images/P48102T.jpg

(Böcker verkar i alla fall mer filosofiskt och intellektuellt än bilar:
http://www.classics.com/images01/pb01-35.jpg )

The comments to this entry are closed.

Sök

  • Google

    NÄTET
    STICKIGT

***


Stickböcker


Blog powered by Typepad